De Cura

De cura

Vroeger de StuSto (Study Store) nu  “De Cura”.

De cura is de ruimte van Studievereniging Venae. Je kunt deze ruimte vinden op de begane grond, rechts naast de hoofdingang, grenzend aan de binnenstraat. Hier speelt het een en ander zich af: borrels, feestjes, vergaderingen en natuurlijk ook studeren.

De cura is ook af te huren! Wil je graag een afscheidsborrel organiseren voor een docent/medestudent of wil je vergaderen met je projectgroep? Dan kun je een mailtje sturen naar Info@svvenae.nl.

Mocht je leuke ideeen hebben voor de cura en vind je dat er nog iets mist in ons interieur? Ook dat kun je ons laten weten, via: commissarisIE@svvenae.nl

 

De naam..

Cura was de godin van de zorg zat volgens de overlevering eens aan de oever van een rivier en vormde uit de aan haar voeten liggende klei, terwijl haar ogen peinzend op het voorbijvloeiende water waren gericht, met de vingers spelende en zonder doel een menselijke figuur. Toen Jupiter daar toevallig voorbijkwam, bad zij hem, dat hij dit dode lichaam zou bezielen. De god vervulde haar bede, maar eiste nu ook, dat het nieuwe wezen naar hem zou worden genoemd, hetwelk Cura weigerde, omdat zij het had vervaardigd. Terwijl zij daarover met elkaar twistten, verscheen Tellus, de godin van de aarde, en maakte evenzeer aanspraak op het nieuwe schepsel, omdat zij daartoe de stof had geleverd. Om de twist te beslissen, riepen de drie twistenden eindelijk Saturnus, de god van de tijd, tot scheidsrechter in, en deze deed de uitspraak: “Gij, o Iupiter! gaaft aan het schepsel het leven, neem dus ook zijn lichaam, wanneer het gestorven is; gij, o godin der Zorg! hebt het gevormd, aan u behore het dan, terwijl het leeft; en gij, o Tellus! liet het uit uw stof vormen, uit humus of aarde, geef het dan ook de naam van deze stof en noem het homo of mens (zoon der aarde).”


Wil je de Cura reserveren? Stuur een mailtje naar info@svvenae.nl
Klik hier voor het reserveringsoverzicht!