De Vereniging

Venae. (de; v(m); enkelvoud: vena)

Latijn voor aderen:

1.bloedvat dat bloed naar het hart leidt

2.lang en smal gedeelte van de aarde dat een delfstof bevatgoudader

Studievereniging Venae is opgericht op 27 augustus 2007 als Venae, studievereniging van de Amsterdam School of Health Professions en vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie Mensendieck en Verpleegkunde.

Studievereniging Venae neemt de vertegenwoordiging op zich van de studenten die studeren aan de Faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam. In het studiejaar 2014-2015 is er door een geheel vernieuwd bestuur een doorstart gemaakt met de vereniging.

Venae heeft als doel gesteld om sociale en studie verdiepende activiteiten voor haar leden te organiseren. Deze activiteiten hebben als doel de saamhorigheid tussen de studenten te bevorderen. Zo organiseert Venae wekelijks gezellige borrels waar studenten elkaar kunnen ontmoeten. Ook de broodnodige feestjes en andere leuke activiteiten dragen bij aan het verreiken van jouw studententijd!

Naast de vele feesten en borrels zal SV Venae ook lezingen, cursussen en workshops organiseren. Deze zijn bedoeld voor eventuele verdieping/verbreding van jouw interesses. Hierbij kun je denken aan AED en EHBO cursussen, excursies naar musea en andere gave plekken.

Alle activiteiten vanuit de vereniging zijn geheel vrijblijvend. Want ja, Venae is een studievereniging en dat is nu juist het punt waarop wij ons onderscheiden van een studentenvereniging. Bij ons zijn er geen extra verplichtingen voor leden. Iedereen is welkom, maar er worden wel uiteraard privileges verleent aan onze betalende leden. Zo zijn sommige activiteiten gereserveerd voor leden en genieten ze van grote kortingen!

Venae wordt volledig door studenten geleid, zowel de commissies als de bestuursfuncties zullen door studenten van de Faculteit Gezondheid worden bekleed.

Studievereniging Venae wordt uiteindelijk georganiseerd: “vóór en dóór studenten!”.