Berichten uit het hart van Venae

Introductieweek 2019-2020: DAG 1

De introductieweek van de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam is de aftrap voor iedere nieuwe eerstejaars student van de opleidingen ergotherapie, oefentherapie Mensendieck, fysiotherapie en HBO-verpleegkunde. In dit blog een verslag van iedere dag van de introductieweek 2019-2020!

Het is 7:00 uur in de ochtend, de eerste vermoeide gezichtjes komen aan bij het Nicolaes Tulphuis (NTH): de leden van het CCI (Centraal Comite Introductie) en het bestuur van studievereniging Venae. Zij zijn verantwoordelijk geweest voor de organisatie van de introductieweek. In de afgelopen maanden is er een hoop werk verricht om de introductieweek (weer) mogelijk te maken op het terrein van de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam.

Deze ochtend markeert de start van de introductieweek 2019-2020. De organisatie is als eerst aanwezig, en natuurlijk zijn huismeesters en facilitaire dienst ook al van de partij. De week ervoor is het hele "tentenkamp" op de parkeerplaats achter het gebouw al opgezet. Alle sanitair wordt nog nagelopen, de tenten worden nog een keer bekeken. 

 

Ready, set, GO!

Even alle koppen bij elkaar: straks zullen 325 nieuwe eerstejaars studenten zich gaan melden bij de poort van het NTH. Hoofden van het CCI Bodhi Maas en Annemein van der Meer spreken de commissie toe: de taken zijn duidelijk. Iedereen heeft zich al maanden kunnen voorbereiden, maar toch is die eerste dag altijd even spannend.  Iedereen welkom heten en aanmelden, logistiek geen gekke dingen? Secretaris Dana Bosman staat al klaar met haar laptop, voor het geval er toch een inschrijving niet juist is doorgekomen. Ook bij het aanmelden wordt goed gecheckt of de inschrijving compleet is.

Om 7:30 komen de eerste mentoren aan: de hogerejaars studenten die de komende week een groepje van gemiddeld 8 nieuwe eerstejaars studenten onder hun hoede gaat nemen. De truien worden opgehaald, de shirts aangetrokken. Het is een gemoedelijke sfeer. En daar zijn ze dan echt, de eerste nieuwe studenten!

Welkom bij de introductieweek!

Het aanmelden van de studenten verloopt dit jaar soepel. Met een mannetje meer worden de inschrijvingen op het plein achter een balie snel gecheckt. Een rood of groen bandje (het alcoholbeleid is streng...), een introductieweek t-shirt (verplicht om aan te hebben buiten het terrein), en een boekje waarin alle informatie nog eens nagekeken kan worden wordt aan iedere student meegegeven. Ze krijgen groep en kamp (Noord, Zuid, Oost of West) door, en kunnen in het NTH hun spullen kwijt in een lokaal. Hierna zullen ze per twee kampen samenkomen. De groepen krijgen een introductiepraatje van de hoofden van het CCI, de voorzitter van studievereniging Venae (Eveline Roemer), maar ook van een aantal medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam: de decaan van de faculteit Wilma Scholte op Reimer, en de verschillende opleidingsmanagers. Het is een vrolijk welkom. 

Hierna gaan de studenten al gauw per kamp uit elkaar en leren ze elkaar, de mentoren en de kamphoofden nog wat beter kennen. Daarna start de eerste activiteit van de week: de Crazy-88!

De eerste punten voor de Medical Cup!

De Crazy-88 gaat van start, waarmee de eerste punten van de week zijn te verdienen. Per kamp worden de punten verzameld, en aan het einde van de week zal traditiegetrouw de Medical Cup worden uitgereikt aan het winnende kamp.

Voor de studenten zijn er 88 gekke opdrachten door heel het (centrum van) Amsterdam. Ze gaan dan ook snel op pad met hun mentoren, die het enthousiasme van de studenten goed weten te voeden.

De eerste foto's komen binnen bij de activiteitencommissie, die de punten zal uitdelen. De meest originele inzendingen krijgen de meeste punten. Natuurlijk moet het wel netjes blijven, maar daar wordt door de studenten goed rekening mee gehouden. Het blijkt weer de ideale manier om elkaar wat beter te leren kennen. 

 

... en nu de mentoren!

Terugkomst op het NTH: de spullen mogen uit de lokalen worden gehaald en worden in de tenten geplaatst. Het idee dat je toch wel dicht op elkaar ligt de komende week, wordt nu weer eens duidelijk. Luchtbedjes worden opgeblazen en er wordt nog volop gelachen om de Crazy 88. Inmiddels is de cateringcommissie druk bezig geweest met het klaarzetten van de bar en barbecue. Nog even wachten, want eerst mogen de mentoren hard aan de bak. 

Zoals vorig jaar, zijn er ook MENTORENGAMES! Hierin moeten de mentoren de handen uit de mouwen steken om zoveel mogelijk punten te verdienen voor hun kamp. Maar dit jaar zijn er ook een aantal docenten van de faculteit Gezondheid enthousiast gemaakt deel te nemen. Het is goed voor 3 teams mentoren (de mentoren van kamp Oost kwamen helaas te laat opdagen...), en wel liefst 3 docententeams! 

HvanA maakte een artikel over de mentorengames. Check 'm HIER!

 

Barbecuen op het plein

Na de (meer dan!) geslaagde mentorengames, waarbij het team van kamp Noord de overwinning pakte, gaat iedereen gemoedelijk door naar de geheel verzorgde barbecue. Mentoren staan samen met de cateringcommissie klaar om diverse soorten vlees, vega & halal te serveren. De bartoppers zijn natuurlijk ook van de partij. 

Per opleiding een statafel op het plein, waar docenten in contact komen met elkaar ("Hoe was jullie vakantie?"), maar ook met de nieuwe eerstejaars studenten. De sfeer blijft goed op deze mooie zomeravond. Ondanks dat de wind toch wat opsteekt, nog steeds een heerlijke temperatuur.

Dit jaar staat ook de deelraad van de faculteit Gezondheid (het medezeggeschapsorgaan), paraat. Ook hun tafel trekt een hoop geïnteresseerde nieuwe studenten. 

Feest in de kantine

 

Zie je een foto die je toch liever niet online hebt? Laat het ons weten! Stuur een berichtje naar info@svvenae.nl, en we verwijderen de foto. 


De eerste commissievergadering
08okt

De eerste commissievergadering

De allereerste commissievergadering is een feit! Na een algemene introductiedag voor alle (nieuwe) commissieleden binnen de vereniging,...

 Sinus Coronarius
01aug

Sinus Coronarius

In Sinus Coronarius: de leden van S.V. Venae aan het woord!        Wie zijn eigenlijk de huidige leden van Venae? Hoe kunnen we Venae...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen