Berichten uit het hart van Venae

Sinus Coronarius

In Sinus Coronarius: de leden van S.V. Venae aan het woord!

Wie zijn eigenlijk de huidige leden van Venae? Hoe kunnen we Venae voor nog meer studenten aantrekkelijk maken?

Deze uitgave: Lisanne Tabeling, Rixt Dijkstra, Fabian Buitenhuis, Jeroen Goedhart en Jasper Groot.

De volledige versie van dit artikel verscheen in Panta Rhei april 2019 (kwartaalblad Vrienden van Venae).

Wie zijn jullie en wat studeren jullie?

Lisanne: “Ik ben Lisanne Tabeling, ik ben 21 jaar en studeer verpleegkunde. Ik zit nu in mijn derde studiejaar. Ik loop nu stage bij de afdeling cardiologie in het AMC.”

Rixt: “Ik ben Rixt Dijkstra, ik ben vandaag 25 jaar geworden, ik studeer ergotherapie en zit in mijn derde studiejaar, ik woon in Amsterdam.”

Fabian: “Ik ben Fabian Buitenhuis, 25 jaar. Ik studeer fysiotherapie en zit in mijn eerste jaar. Ik ben inmiddels actief binnen het CCI in de activiteitencommissie voor de volgende introductieweek.”

Jeroen: “Ik ben Jeroen Goedhart. Ik ben 23 jaar en ik ben eerstejaars oefentherapie-student.”

Jasper: “En ik ben Jasper, 18 jaar en ook eerstejaars oefentherapie-student. Net als Jeroen ga ik volgend jaar mee als mentor bij de introductieweek!”

Waarom zijn jullie lid geworden van studievereniging Venae?

Lisanne: “Na mijn introductieweek had ik veel nieuwe mensen leren kennen. In die tijd was Venae nog niet zo betrokken bij de introductieweek, dus waren ze aan het begin van het jaar druk bezig leden te vinden. Ik had zin in gezelligheid, dus ik dacht: waarom niet! Natuurlijk wilde ik ook heel graag een Venae-pet, limited edition. Die heb ik nog!”

Rixt: “Bij mij was het ook na mijn introductieweek. Ook ik had veel vrienden gemaakt toen, en we wilden samen dat gevoel vasthouden. Eigenlijk ben ik zo ook in de organisatie van de introductieweek gerold, omdat we het met zijn allen zo gezellig hadden.”

Fabian: “Nou, voor mij hetzelfde. Bij mij was de introductieweek wel onderdeel geworden van Venae. Het was ontzettend gezellig! Ik had daar nieuwe mensen leren kennen, maar ook de borrels van Venae werden gepromoot. Dus ik dacht ook, daar zou ik nog wel meer mensen willen leren kennen! In mijn jaarlaag is er ook echt heel veel aandacht voor Venae.

Jeroen: “Voor mij ligt het iets anders… ik was niet op de introductieweek mee. Dus ik had eigenlijk geen idee van het bestaan van Venae. Op een gegeven moment zeiden mijn vrienden van oefentherapie dat het super gezellig was om te komen, en dat ze veel nieuwe mensen hadden leren kennen. Destijds had ik een vriendin die hier niet zo veel in zag. Deze relatie liep toen stuk, en toen durfde ik het toch aan eens naar een Venae-borrel te gaan. En nu ben ik er iedere week van begin tot eind, het bevalt zo goed!”

Jasper: “Tsja, ik ging dan wel weer mee met de introductieweek, dus ik was meteen lid van Venae dit jaar. Ik had ook echt wel een heel leuk groepje bij de introductieweek, dus dat zette mij ook aan om ook gezellig te komen borrelen.”

Welke Venae-activiteit vonden jullie tot nu toe het leukst?

Lisanne: “De snijzaal-excursie vond ik echt super tof. Dat was echt een hoogtepunt voor mij! Het lustrumfeest van 2017-2018 vond ik een hele mooie avond. Ook de kerstvieringen met de docenten en medewerkers van de faculteit had iets magisch. Samen feestvieren!”

Rixt: “Lustrumgala van 2017-2018 en het kerstgala vond ik echt leuk, dat was ontzettend gezellig met iedereen die bij Venae betrokken is geweest de afgelopen jaren. Beerpong, Pubquiz en dat soort speciale borrels zijn ook heel leuk. En natuurlijk de introductieweek!”

Fabian: “Voor mij zijn het echt de kroegentochten! Vooral de laatste keer, de Los op Leidse, was een hele leuke avond.”

Jeroen: “Elke keer dat je hier naar toe kan gaan op de vrijdagmiddag. Dus eigenlijk elke VrijMiBo. Na een lange schoolweek kan je een biertje drinken met je vrienden, kom je mensen tegen met wie je het goed kan vinden. Eerst kende ik alleen mensen van oefentherapie, nu ken ik echt iedereen van de barcommissie bijvoorbeeld.”

Jasper: “Kroegentocht vond ik heel leuk, maar daar voelde ik me niet meer zo lekker dus ik heb niet alles meegekregen uiteindelijk. Introductieweek was echt een topweek. Je komt echt in aanraking met het studentenleven.”

Wat heeft Venae je gebracht?

Lisanne: “Voor mij is Venae echt mijn “verzetje”. Ik kom hier tot rust, ik weet dat ik hier welkom ben en ik hoef even niet te denken aan alles met de opleiding.”

Rixt: “Mee eens! Daarnaast: interprofessionele contacten opdoen, is ook echt wat je hier leert. Je komt met iedereen uit faculteit in contact. Dat is heel waardevol voor na je studie!”

Fabian: “Naast een aantal katers, heeft Venae er echt voor gezorgd dat ik heel veel leuke nieuwe mensen heb leren kennen. En dat ik iets bij kan dragen daaraan!”

Jeroen: “Venae brengt mij een altijd gezellige vrijdagmiddag! Alle studiestress verdwijnt op de vrijdagmiddag in de Cura. Ik heb mensen leren kennen, ook buiten mijn eigen studie. Mijn levenskwaliteit is echt verbeterd sinds ik hier ben! Ik rook zelfs niet meer. ”

Jasper: “Ja, een goed begin van het weekend! Sociale contacten opgedaan, en iedereen kijkt uit naar de borrel! Je hoort ook echt steeds: ‘wie gaat er allemaal vanmiddag? Kom je weer?’ Dat is echt zo leuk! Je hoort er gewoon direct bij!”

Zie je een foto die je toch liever niet online hebt? Laat het ons weten! Stuur een berichtje naar info@svvenae.nl, en we verwijderen de foto.

Introductieweek 2019-2020: DAG 1
31aug

Introductieweek 2019-2020: DAG 1

De introductieweek van de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam is de aftrap voor iedere nieuwe eerstejaars student van...