Antwerpen FAQ

Veelgestelde vragen 

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over de wintersport. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar reiscommissie@svvenae.nl. 


Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

  • Bij de prijs zit de heen -en terugreis (mits in je in het bezit bent van een studentenreisproduct voor door de weeks), het verblijf met daarbij ontbijt en de gezamenlijke activiteiten in Antwerpen. Je lunch, diner, en andere uitgaven zijn voor jezelf. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wil.


Hoe gaan we naar Antwerpen?

  • Wij gaan met het OV naar Antwerpen, we zullen op de vrijdagmiddag vertrekken en op de studentovchipkaart naar de grens van België reizen, de rest van de reis is op basis van een NS International ticket (ook op de terugweg). Dit internationale ticket zit bij de prijs inbegrepen.


Wat moet ik meenemen/hoeveel kan ik meenemen?

  • Het hostel biedt bedlakens aan, echter bieden ze geen handdoeken aan. Neem deze dus zelf mee! We gaan in juni, dus zomerse kleding is uiteraard handig. Kleine tip; check bij het inpakken even de weersvoorspellingen. Een gevulde toilettas en relaxte kleding zoals een joggingbroek raden wij ook aan! Er zal er een thema-avond zijn, wat de vereisten hiervoor zijn kwa kleding komt op de uiteindelijke paklijst. We reizen met de trein, denk er dus aan om geen hele grote reiskoffers mee te nemen, een weekendtas of een kleine trolleykoffer is ook genoeg voor een weekend.


Wordt er een kamerindeling gemaakt?

  • We slapen in kleine slaapzalen, daarom wordt er geen kamerindeling gemaakt, maar is het gewoon een bed uitkiezen waar jij je nachtelijke uurtjes doorbrengt. Zorg dus dat je met je vrienden samen komt te liggen!


Mag ik zelf eten/drinken meenemen?

  • Ja, tuurlijk, echter moedigen wij het niet aan om alcohol mee te nemen. Een pakje paracetamol is daarentegen altijd handig ;)


Hebben we ook vrije tijd in de stad?

  • Ja, in dit weekend krijg je uiteraard ook genoeg tijd om de stad te verkennen. Tip! Download de app Lime, hiermee kan je voor 10 euro per 24 uur onbeperkt gebruik maken van elektrische deelstepjes, hiermee kun je snel door de stad zoeven. Uiteraard is het gebruik van deze stepjes op eigen risico en is Antwerpen te voet ook makkelijk te doen.Welke regels gelden er kwa alcohol en drugs?

  • De standaard regels van Venae gelden, dit betekent dat wij het gebruik van alcohol niet aanmoedigen en het gebruik/bij je hebben van drugs TEN STRENGSTE verboden is! Dit geldt ook voor softdrugs. Om mee te gaan op dit weekend weg dien je het alcohol -en drugsbeleid goed door te lezen en je hieraan te houden.


Wat gaan we allemaal doen voor gezamenlijke activiteiten?

  • Dit houden we nog even als verrassing, wel kunnen we zeggen dat er veel leuke dingen op de planning staan, uiteraard wordt het nachtleven van Antwerpen ook met z’n allen ontdekt.


Is dit weekendje weg het waard om mee te gaan als ik de wintersport ook al heb gedaan?

  • Ja! Antwerpen is een prachtige stad met genoeg mogelijkheden om jezelf te vermaken, zowel overdag als ’s avonds. Van shoppen tot stappen, alles is mogelijk in grote mate! En hoe leuk is het om dit met een groep van Venae te doen? Juist ja, geweldig!


Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, wat kan ik verwachten?

  • Antwerpen is een mooie havenstad met ouderwetse architectuur, lekker eten, en lange winkelstraten. Ook is Antwerpen een studentenstad, genoeg te beleven dus.